Hei og velkommen til vår hjemmeside

 

Litt om oss dvs Wenche og Bjørn 3 skjønne tibetanske Terriere Charm ,Fancy,Jack og svigermor Kirsten i sokkelen😀Vi har fire voksne barn og 4 barnebarn i alder 6,7,8 og 16 3 gutter og en jente.
Vi bor på landet med stor tumleplass ,tre mål tomt nærhet til sjø og flotte turområder på Frei som er en av de øyer som utgjør Kristiansund kommune.

Vi har god og bred erfaring med hund og hundehold men er aldri utlært heldigvis ,nye erfaringer kommer stadig og vi lærer noe nytt hele tiden. 

I 2011 mistet vi vår kjære Stella en fantastisk hund og vår og barnas beste venn gjennom 10 år. Stella var en mix mellom boxer/rottweiler med et herlig lynne klok og vakker. 

Etter hun dro over til rengnbuens land ble det veldig tomt her hjemme vi var inne på hundesidene på YouTube leste bøker osv. Det var viktig for oss å finne en hund som kunne og ville være med oss i våre aktiviteter. Og valget ble Tibetansk terrier å for en fantastisk hund 😍

 

 

 

 

 

 

Vi har nå hatt Tibetansk terrier siden 2012 Dhoki Apso's Enrique Iglesias daglig Charm er vår første og vi forelsket oss helt i rasen en rase med stor personlighet er leken og glad kjærlig og hengiven. Charm kommer fra Dhoki Apso's kennel Maria Brunell og Bente Friden Brunell dedikerte flotte oppdrettere som har lært oss mye.

Mange gode lærerike samtaler på tlf har det blitt.Og temaet oppdrett var vi inne på Maria anbefalte oss å lese Faglitratur genetikk/avl og oppdrett og rasestandard  .Dette var utrolig intresant ,forståelsen av avels arbeidet og hva det innebærer.For oss som er genuint opptatt av hund og hundehold var dette god lesning og en del aha opplevelser selv om vi begge stort sett har hatt hund hele livet var det mye der som en ikke tenker over.

Men interessen og lysten vokste ,veide fram og tilbake leste og tenkte.Etter 2 år og nøye tenkt over ble det klart for oss at dette ville vi , det å få være med å arbeide for å bevare rasen's  egenart og rasestandard av en så herlig rase "små folket fra Tibet " er en ære.

Så var det å finne en perfekt dame til vår vakre Charm    

og valget ble Fancy en aldeles nydelig Lamleh tispe som vi mener blir en perfekt match

Fancy er fra siste kull etter Nina Mikalsen Garma kyi . Jeg fikk aldri møtt henne da hun gikk bort kort tid før valpene ble født. Men det jeg viste var at hun var genuint inntresert i tibetansk terrier's helse genetikk og standard og satt i avelsveiledningen i nttk i lag med Maria Brunell.
Ninas gode venn Lill Syvertsen Litomada's kennel tok hånd om Ninas drektige Kim Kardashian Fancy's mamma ,og hun fikk et fantastisk stell og barsell's tid i Tamburhullet med masse kjærlighet Og jeg fikk være med på fødsel fra mob i seilbåten på ferietur .En rørende opplevelse på mange måter. Fancy og kullsøsken ble overtatt av Lill og hun bærer stolt navnet Litomada's Gk's Fancy .

Jack kom til oss 8 uker gammel før alle våre valper i første kull var dratt til sine nye hjem men ble godt mottatt i flokken Og av Fancy og Charm en av valpene hadde dratt og han tok dens plass i flokken ,han ble godt oppdratt av de voksne og har nå vokst seg til en trygg stødig og harmonisk gutt . Jack er også fra Dhoki Apso kennel og heter Jack-A-Dandy to ChaZari

Her hjemme benytter vi oss mye av naturen til aktivitet og vi er tilknyttet vår lokale hundeklubb, der er det mange aktiviteter. For oss er det utstillings trening og sosialisering mest . Jeg har også hatt en del trening på plenen hjemme som blir annonsert på hundesidene Fb.

Bak huset er det naturtomt med blåbær og tyttebær som hundene er glad i spes Fancy hun ribber blåbær buskene😀 

Hilsen                                                                                                       

Kennel ChaZari 

Wenche og Bjørn